IGSU a publicat lista adăposturilor de protecție civilă, în cazul unui atac aerian

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat lista adăposturilor de protecție civilă din întreaga țară. Vorbim despre câteva zeci de pagini în care se regăsesc nu mai puțin de 4358 de locuri în care oamenii s-ar putea ascunde la nevoie.

În mod evident, nu toate orașele au parte de astfel de adăposturi, în timp ce mediul rural pare a fi unul condamnat de-a dreptul. Există însă câteva sate sau comune care se bucură de asemenea refugii, prea puține însă pe întreg teritoriul României.

Unde fugim în caz de atac aerian în România!

Vestea bună este că fiecare județ în parte deține astfel de adăposturi. Vestea cu adevărat proastă este că multe dintre ele au devenit între timp beciuri pentru murături și damigenele cu vin de țară. Însă îngrijorarea nu se termină aici pentru că există și o parte înfiorătoare.

Așa cum era de așteptat nu există loc pentru toată lumea. Adăposturile au o capacitate insuficientă și prea puțini oameni știu cu exactitate unde se află acestea.

De exemplu, cele mai puține refugii sunt în județul Ialomița, numai 13 la număr. Trei dintre ele sunt în Urziceni, cinci la Slobozia, trei…

Citeste continuarea Aici

You might also like