Imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereţii clădirilor şi gardurilor se va sancţiona cu amenzi usturătoare

În România, un nou proiect de lege care tocmai a trecut de Senat prevede amenzi consistente pentru cei care încalcă prevederea. Aceste amenzi pot ajunge și la 6.000 de lei.

Astfel, în contextul unui proiect de lege inițiat de parlamentari PNL, PSD şi USR, adoptat miercuri de Senat, acestea sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei. De asemenea, cei care au încălcat prevederea au obligația să îndepărteze cele imprimate, cu redarea stării iniţiale a bunului sau refacerea acestuia, după caz.

Concret, sancţiunea se execută în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data la care devine executorie, se mai arată în proiectul de lege.

“În cazul neîndeplinirii obligaţiei prevăzute, autoritatea administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia poate să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acţiune în regres împotriva contravenientului” – prevede un amendament admis la proiectul ce are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii…

Citeste continuarea Aici

You might also like