În selecția pentru astronauți ai Agenției Spațiale Europene, 16 români au trecut în etapa următoare

Dintr-un total de 254 de candidaţi înscrişi, 16 candidați din România, nouă femei și șapte bărbați, au trecut în următoarea etapă din procesul de selecţie a viitorilor astronauţi ai Agenţiei SpaţialeEuropene ( ESA). De altfel,  candidații au fost selectați dintr-un total de 254 de înscrieri – 55 de femei și 199 de bărbați – pe care România le-a trimis către ESA, informează Agenţia Spaţială Română.

Despre această selecţie, Flaviu Răducanu, vicepreședinte al ESA Board of Human Spaceflight and Robotic Space Exploration, a apreciat drept „încurajator” faptul că 16 români au fost admiși în următoarea fază de selecție.

În opinia sa, „Avem șanse. Ne situăm în media celor care au trecut mai departe. Observăm că între 5-10% din totalul candidaților au trecut în faza următoare, în cazul nostru procentul este de peste 5%”, a precizat, pentru digi24.ro, Flaviu Răducanu, care a considerat, în același timp, „o surpriză plăcută” faptul că în cazul României au fost admise mai departe mai multe femei (nouă) decât bărbați (șapte).

În acest context, procesul de selecție pentru viitorii astronauți ESA a început…

Citeste continuarea Aici

You might also like