În viitor, proteinele microbiene ar putea înlocui carnea
În viitor, pentru a putea reduce la jumătate, până în 2050 emisiile de dioxid de carbon (CO”) şi defrişările asociate agriculturii, este necesară înlocuirea treptată a 20% din consumul global de carne de vită şi de miel cu aşa-numitele proteine „microbiene”, care reproduc textura cărnii, conform unui studiu publicat miercuri, informează AFP.
Din punct de vedere al mediului, pe baza proiecţiilor actuale privind creşterea populaţiei şi a cererii de alimente, înlocuirea a jumătate din consumul de carne roşie cu proteine microbiene, cultivate în cuve de oţel inoxidabil, ar permite reducerea cu peste 80% a pierderii copacilor şi a poluării cu CO2, au calculat autorii într-un studiu publicat în jurnalul ştiinţific Nature.
Astfel, „Cu o schimbare relativ mică în consumul de carne de rumegătoare, pot fi reduse considerabil emisiile de gaze cu efect de seră în urma defrişărilor tropicale”, a declarat pentru AFP cercetătorul principal Florian Humpenoder de la Institutul de Cercetare a Impactului Schimbărilor Climatice din Potsdam (PIK).
„Aceasta este o contribuţie importantă la atingerea obiectivelor Acordului de la Paris asupra…
Citeste continuarea Aici