Încălzirea globală se accelerează

Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC) va publica o serie de scenarii în vederea limitării încălzirii globale. Aceste măsuri vin după ce războiul din Ucraina expune dependența economiilor de combustibili fosili.

Energiile fosile, principala cauză: Trebuie evitat cel mai grav scenariu

Concret, luni după-amiaza, Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC) va veni cu propuneri pentru a evita cel mai negru scenariu al încălzirii globale, scrie France Presse, care adaugă că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că dependența de petrol, cărbune și gaz este o nebunie.

În opinia sa, ”Ne îndreptăm cu ochii închişi către catastrofa climatică (…) dacă vom continua la fel, putem spune adio obiectivului de 1,5 grade Celsius. Cel de 2 grade Celsius ar putea fi de asemenea de neatins”, a declarat acesta, cu privire la obiectivele Acordului de la Paris.

Planeta s-a încălzit cu aproape 1,1 grade Celsius

Presa internațională arată că după mai mult de un secol și jumătatea de dezvoltare bazată pe conbustibili fosili, planeta s-a încălzit cu aproape 1,1 grade Celsius, comparativ cu epoca…

Citeste continuarea Aici

You might also like