La iniţiativa Nicoletei Cărpineanu, aproximativ 100.000 de arbori vor fi lăsaţi moştenire generaţiilor viitoare

Prin iniţiativa sa, Nico de Transilvania, DJ şi producător muzical pe numele real Nicoleta Cărpineanu, în ultimii ani, aceasta s-a dedicat revitalizării şi conservării pădurilor din România. Zeci de artişti din întreaga lume s-au alăturat iniţiativelor ei, contribuind la o amplă acţiune de plantare, prin intermediul căreia, aproximativ 100.000 de arbori vor fi lăsaţi moştenire generaţiilor viitoare.

Artista, care trăieşte de peste două decenii în Marea Britanie, va avea în 2022 o rezidenţă de creaţie finanţată de Cambridge University şi sprijinită de AFCN, în cadrul căreia, o echipă de producători britanici va colabora cu rapsozii şi muzicienii din comuna Nucşoara.

În prezent, trăieşte de mai bine de 20 de ani la Brighton, dar a crescut în România, petrecând mult timp în Ortelec, un sat de lângă Zalău. Şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi dans în copilărie, explorând stilurile balcanice, swingul, bluesul şi ritmurile latino. A ajuns apoi la muzica electronică şi s-a făcut remarcată pe scena internaţională. În 1998, şi-a început studiile în Marea Britanie şi a învăţat să mixeze.

Cu fiecare proiect pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like