Marcel Ciolacu: România va ajuta Moldova dacă Rusia va tăia gazele

În contextul actual al energiei, liderul PSD, Marcel Ciolacu a vorbit despre un posibil scenariu în care Rusia ar tăia gazele pentru Republica Moldova. Potrivit acestuia, România va veni în ajutor în acest sens.

În cadrul unor declarații făcute joi, Marcek Ciolacu a anunțat că România va ajuta Republica Moldova în cazul în care Rusia nu va mai furniza gaze.

Totodată, el a mai explicat că în timpul vizitei de la Kiev, oficialii români au vorbit cu Volodimir Zelenski despre situația din Republica Moldova, adăugând că România are o obligație majoră față de acestă țară.

În opinia sa, „Noi avem o obligație majoră față de Republica Moldova. A existat o discuție aplicată cu președintele Ucrainei, poate cum putem împreună să asigurăm necesarul de gaze pentru Republica Moldova”, a explicat Marcel Ciolacu.

În același timp, liderul PSD a mai adăugat și că România va continua să susțină aderarea la UE a Republicii Moldova, dar și a Ucrainei.

România, alături de Republica Moldova

În viitor, „Trebuie să adere la UE Republica Moldova, Ucraina și Georgia, aceasta este abordarea corectă din partea unui stat de dimensiunile…

Citeste continuarea Aici

You might also like