Ministerul Turismului cere prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada 2019 – 2020

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului cer prelungirea, până la finalul anului viitor, a valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020. Acesta spune că este necesară, în condiţiile în care o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora.

În acest sens, guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind reluarea acordării voucherelor de vacanţă, care prevede acordarea acestor vouchere pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Astfel, „În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022. Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică,…

Citeste continuarea Aici

You might also like