O rachetă rusească scăpată de sub control se îndreaptă cu viteză spre Pământ

În data de 5 ianuarie oamenii de stiinţă din Rusia au anunţat că o rachetă rusească, scăpată de sub control, se îndreaptă cu viteză spre atmosfera Pământului, întâlnirea rachetei cu atmosfera planetei urmând să aibă loc în următoarele 24 de ore, scrie CNN.

Astfel, Angara-A5 a fost lansată pe 27 decembrie 2021 din nord-vestul Rusiei, într-un test de verificare a unei noi tehnologii, scrie agenția rusă de stat TASS.

În explicaţiile sale, „Putem spune că în următoarele 24 de ore racheta va cădea, dar unde va cădea, nimeni nu poate spune, pentru că în următoarele ore va efectua mai multe mișcări de revoluție în jurul globului”, a declarat pentru CNN un director din Agenția Spațială Europeană, Holger Krag.

În contextul capacităţilor, experți din domeniul spațial, spun că racheta călătorește cu o viteză de 7,5 km pe secundă și cântărește aproximativ 4 tone, fără combustibil.

„Riscul este real și nu poate fi ignorat”

De obicei, deșeurile spațiale ard atunci când intră în contact cu atmosfera planetei, însă este posibil ca obiectele de dimensiuni mari să provoace pagube dacă aterizează în regiuni…

Citeste continuarea Aici

You might also like