Planul șocant al lui Bill Gates. Ce vrea să facă miliardarul cu Soarele?

Un controversat experiment de blocare a Soarelui, susținut de Bill Gates, se izbește de un zid de contra-argumente ale experților. Susținătorii așa-zisei geoinginerii solare, avându-l ca vârf de lance pe miliardarul tehnologic Bill Gates, sunt de părere  că ar trebui luate în considerare tehnici menite să blocheze o parte din radiația solară care ajunge pe pământ.

Astfel, Bill Gates însuși a intrat în bătălie, susținând financiar un experiment al Universității Harvard pentru a analiza efectul pulverizării particulelor în stratosferă și a crea, teoretic, un efect de răcire global, informează Forbes.

În plus, mai mulți savanți cer acum oprirea acestei tehnologii, extrem de periculoase, atenţionând că ”ingineria solară nu e nici necesară, nici etică”. Aceştia vor să nu existe nici un sprijin pentru geoingineria solară din partea instituțiilor internaționale.

Totodată, în plină pandemie, fondatorul Microsoft precizează că finanțează dezvoltarea unei tehnologii de blocare a Soarelui. Un experiment care putea reflecta lumina Soarelui în afara atmosferei Pământului, având ca efect o răcire a temperaturii globale. Ceva ce…

Citeste continuarea Aici

You might also like