Porturi din Germania, Olanda şi Belgia au fost atacate de hackeri.

Un amplu atac cibernetic a vizat instalaţii portuare în cel puţin trei ţări europene – Germania, Olanda şi Belgia. Parchetul din oraşul belgian Anvers a deschis o anchetă pentru a afla cine se află în spatele atacurilor.

Conform unui broker specializat din Rotterdam (Olanda), atacul informatic a vizat terminale petroliere, ceea ce perturbă livrările energetice din mai multe mari porturi, transmite AFP, citate de Agerpres.

De asemenea, Europol a transmis la rândul său că şi-a oferit ajutorul autorităţilor germane cu privire la atacul cibernetic. Acest atac ar fi vizat instalaţii din portul Hamburg.

Conform cotidianului belgian De Morgen, cel puţin şase terminale petroliere au fost vizate în Olanda şi în Belgia în ultimele 24 de ore.

Potrivit aceleiaşi surse, atacul cibernetic a vizat în special instalaţiile operatorilor Evos (la Terneuzen, în Olanda), Oitlanking şi Sea-Tank, filială a grupului SEA-invest cu sediul în Ghent (nord-vestul Belgiei).

Totodată, în Belgia, porturile din Ghent şi Anvers au suferit perturbări în activităţile lor, ceea ce a determinat justiţia belgiană să declanşeze o anchetă. „Pot confirma”…

Citeste continuarea Aici

You might also like