Ritualuri funerare seculare din Irak și India, modificate de coronavirus

Timp de secole, hindușii s-au strâns să incinereze pe rugurile funerare, de-a lungul râului Gange, trupurile persoanelor decedate. Evreii au tradiția de a primi condoleanțe acasă în timpul unei perioade de doliu de șapte zile. Musulmanii se adună să spele trupurile persoanelor dragi decedate, în Irak și în întreaga lume arabă.

Dar ritualurile de înmormântare din lumea întreagă s-au schimbat semnificativ din cauza pandemiei de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății, în ghidul său privind înmormântarea victimelor COVID-19, precizează că, în general,  cadavrele nu transmit virusul. Dar recomandările organizației sunt ca rudele să nu atingă sau sărute corpul defunctului, iar regulile guvernamentale privind distanțarea socială pentru a preveni răspândirea bolii au schimbat ritualuri importante legate de înmormântare și moarte în aproape toate credințele lumii.

Așa cum în România au fost restricționate adunările la înmormântări, slujbele s-au mutat în afara bisericii, iar firmele de servicii funerare au preluat sarcina de a organiza cea mai mare parte a pregătirii înmormântărilor, tot așa s-a întâmplat în marea…

Citeste continuarea Aici

You might also like