România va introduce noi măsuri de sprijin acordate populației și mediului de afaceri, din punct de vedere energetic de la 1 aprilie 2022

Ministrul Energiei a participat luni, 28 februarie, la reuniunea extraordinară a Consiliului Energiei, în urma crizei din Ucraina, convocată de președinția franceză a UE. În acest context, Virgil Popescu a explicat că situația actuală are un impact major asupra prețurilor la energie și gaze naturale din întregul bloc comunitar.

După reuniunea extraordinară, ministrul a explicat pe pagina sa de socializare că situația din Ucraina este „una critică” iar statele europene au început să ia acțiuni concrete de asistență, conform „necesitaților reale din teren”.

Astfel, „Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Energiei, convocată pe fondul crizei din Ucraina cu impact major asupra situației prețurilor la energie și gaze naturale în întreaga Europă, ca urmare a solicitării din partea României, Greciei și Bulgariei.

Situația din Ucraina este una critică. În spirit de solidaritate, Statele Membre au început să ia acțiuni concrete de asistență pentru Ucraina conform necesitaților reale din teren și pledează pentru o abordare coordonată cu nivelul UE. În prezent, sistemele electroenergetice ale…

Citeste continuarea Aici

You might also like