Sfaturi pentru creșterea plăcerii sexuale

Criza sanitară nu a făcut decât să perturbe echilibrul relațiilor de cuplu pe planul dorinței sexuale. Iată câteva sfaturi menite să te ajute să crești plăcerea sexuală.

Dorința sexuală nu există fără bunăstarea psihologică

Fără îndoială, este baza: dorința, în materie de sexualitate, nu vine la comandă. Depinde de mai mulți factori precum starea de spirit care poate varia de la o zi la alta în funcție de prioritățile sociale. Dacă nu ești dispusă din punctul de vedere al spiritului atunci dorința sexuală riscă să nu răspundă la apel. Sexualitatea implică o armonie în întreg corpul. Somnul de proastă calitate poate crea insomnii, probleme precum tahicardia, aritmie cardiacă sau oboseală cronică. Poți, spre exemplu, pentru a crește plăcerea sexuală, să optezi pentru lenjerie sexy.

Specialiștii sunt de părere că, cu cât facem mai des dragoste, cu atât suntem mai puțin stresați.

Reinventează raporturile intime

Cu toate acestea, dacă dorința întârzie să apară în mod natural și ești în căutare de soluții pentru a reaprinde flacăra, ai la dispoziție dildouri pe care le poți alege dintr-un sex shop. Specialiștii sunt de părere că este important pentru un cuplu să fie capabil să își reinventeze sexualitatea.

Sexualitatea nu are norme: uită de stereotipuri și lasă-te surprinsă

Este, în egală măsură important să uiți de clișee, să te lași surpinsă, să te lași dusă de val cu alte cuvinte. Sexualitatea nu are vârstă. Nici imaginația, nici fanteziile. Trebuie să te lași pradă plăcerii din când în când pentru a întreține raporturi armonioase cu propria ta sexualitate. Însă, contrar ideilor preconcepute, un raport intim o dată pe lună nu este sinonim cu un cuplu disfuncțional. Un cuplu trebuie să învețe să se joace, să se inventeze, să se caute, cu sau fără partener, să învețe să își cunoască corpul.

Privilegiază mângâierile, senzația piele pe piele pentru a dezvolta alte senzații, alte facultăți cognitive, alte emoții.

Seara, nu este neapărat cel mai bun moment pentru un raport intim. Asta deoarece poate suntem prea obosiți după o zi grea de muncă. Ziua sau dimineața suntem mai stimulați, ne simțim în formă.

Mizează pe plăcerile solitare

Specialiștii susțin că toți ar trebui să ne masturbăm pentru a ne cunoaște propriul corp și pentru a întreține un raport propriu cu sexualitaea noastră și cu propria noastră dorință. Trebuie să ne facem timp pentru a regăsi o conexiune intimă cu prorpiul nostru corp. Nu trebuie neapărat să ne concentrăm asupra părților genitale ci și asupra altor părți ale corpului.

You might also like