Un nou tip de fraudă care se folosește de identitatea Poștei Române

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atenţionează în legătură cu o serie de atacuri informatice care se folosesc de identitatea vizuală a Companiei Naţionale Poşta Română, utilizatorii sunt anunţaţi prin SMS sau prin e-mail despre faptul că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediţia, aceştia trebuie să dea click pe un link.

„După ce am observat săptămânile trecute atacuri de tip #phishing / #scam care utilizau imaginea unor firme de curierat, atacatorii au început din nou să se folosească de identitatea vizuală a Companiei Naţionale Poşta Română.

Scenariul propus de atacatori este clasic pentru perioada în care ne aflăm: utilizatorul este anunţat prin SMS sau prin e-mail despre faptul că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediţia trebuie să dea click pe un link.

Şi pentru că ne aflăm în perioada în care mulţi dintre noi am făcut achiziţii online, este posibil chiar să aşteptăm sosirea unor colete.

Există astfel pericolul ca, din grabă sau neatenţie, să cădem în capcana de a accesa link-uri maliţioase, sau unele care redirecţionează către site-uri de phishing…

Citeste continuarea Aici

You might also like