Angajații din România ar trebui să poată intra la locul de muncă doar pe baza certificatului verde obținut prin vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță consideră că angajații din România ar trebui să poată intra la locul de muncă doar pe baza certificatului verde obținut prin vaccinare. Motivul ar fi faptul că testarea periodică nu îi ţine departe pe oameni de riscul de infectare deoarece „persoana respectivă în continuare este la risc să se infecteze şi este la risc să facă o formă gravă.”

Medicul Valeriu Gheorghiţă a vorbit public la Digi24 despre cele trei forme ale certificatului verde: vaccinarea, trecerea prin boală și testarea.

Potrivit medicului militar, angajaților nu ar trebui să li se ofere acces la muncă pe baza certificatului verde obținul prin testare. Explicația acestuia este aceea că testarea, fie ea și periodică, „nu modifică cu nimic starea de receptivitate a persoanei” care recurge la această variantă.

În convingerile sale,„Populația are nevoie de certificatul verde pentru a avea o viață cât mai apropiată de normal cu riscuri minime din punctul de vedere al bolii. Majoritatea țărilor europene au implementat de câteva luni certificatul verde digital pe plan intern. Este cât…

Citeste continuarea Aici

You might also like