Aspecte referitoare la pensia de urmaș, care vor fi de mare ajutorul în cazul anumitor persoane
În România, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit o serie de chestiuni importante cu privire la un anumit tip de pensie. Aceasta ar urma să fie încasată și la împlinirea vârstei standard, dar și în cazul vârstei reduse de pensionare.
În acest sens, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit într-o hotărâre, care vizează dezlegarea unor chestiuni de drept, câteva aspecte referitoare la pensia de urmaş, care vor fi de mare ajutorul în cazul anumitor persoane.
în contextul deciziei luate de ICCJ, din acest moment, pensia de urmaș poate fi încasată și de soțul sau soția supraviețuitoare atunci când sunt îndeplinite condițiile unei durate de cel puțin 15 ani a căsătoriei și vârsta standard de pensionare.
De asemenea, ICCJ mai clarifică și faptul că pensia de urmaș poate fi încasată și în momentul în care pensionarea s-a făcut mai devreme, cu reducerea vârstei potrivit legii.
Cine poate încasa pensia de urmaș?
Este vorba despre Decizia nr. 19/2022, în care ICCJ stabilește că “în interpretarea art. 85 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 şi art. 3 alin. (1) lit. v) din Legea nr. 263/2010, vârsta…
Citeste continuarea Aici