Când intră în vigoare restricțiile pentru românii care se întorc din UE?

Pentru restricţiile CNSU, premierul Nicolae Ciucă a vorbit marţi, 7 decembrie, despre  aceste restricţii ce vizează intrarea în ţară.

Șeful guvernului a spus că noile măsuri vor fi adoptate miercuri, 8 decembrie, prin Hotărâre de Guvern. Întrebat despre eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă, se vor lua decizii în perioada următoare.

Astfel, ”Aseară au fost aprobate măsurile în şedinţa CNSU. Sunt foarte clare, nu este nimic diferit faţă de ceea ce am stabilit duminică (…) Urmează ca mâine să luăm o HG în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor din CNSU”.

Însă, în legătură cu eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat:

”Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, luni seară, noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care ajung în România în perioada 10…

Citeste continuarea Aici

You might also like