Care este diferenţa dintre alimentele congelate care pot fi consumate, în siguranță şi alte alimente cu date de expirare?

În prezent, data de exprirare de pe un produs nu înseamnă, neapărat, că alimentul respectiv nu mai este comestibil. Cu toate acestea, mâncarea care a expirat mai poate fi considerată, în continuare, sigură?

Părerile experților sunt, în general, împărțite, iar curentul majoritar este acela că data de expirare de pe un produs nu înseamnă că acesta trebuie aruncat la gunoi. Este cazul iaurtului sau al chefirului. Dar ce se întâmplă cu produsele congelate?

În general, alimentele congelate pot fi consumate, în siguranță, pentru o perioadă foarte lungă de timp, dacă sunt păstrate continuu la congelator, fără a le dezgheța și apoi a le reîngheța. Acest lucru nu se aplică oricărui produs congelat.

Aşadar, ce trebuie să se ştie despre data de expirare, precum și o listă de alimente congelate pe care nu ar trebui să le consumați după acea dată inscripționată pe ele.

Nu înseamnă că toate alimentele care au trecut de data de expirare pot fi consumate în siguranță

Datele de expirare nu înseamnă automat că mâncarea a devenit necomestabilă. Este pur și simplu o dată stabilită de producător pentru a spune consumatorului când…

Citeste continuarea Aici

You might also like