Care sunt principalele beneficii ale iaurtului natural?

Un iaurt natural este un produs lactat obtinut prin fermentarea unor microorganisme specifice din lapte. Pe lângă laptele de vacă, iaurtul poate fi făcut cu lapte de la alte animale, precum oaie sau capră.

Pentru a face iaurt, laptele crud este procesat printr-un proces care include pasteurizarea și fermentarea. Această fermentație produce acid lactic, care este substanța care îi conferă textura și cremositatea sa bine-cunoscută.

Se spune că iaurtul a fost descoperit din întâmplare în timpul explorării diferitelor metode de depozitare a laptelui. Originea sa este localizată de unii în Turcia, deși sunt alții care consideră că a apărut în Bulgaria sau Asia Centrală. În prezent, există o mare varietate de prezentări și arome, precum și iaurt de băut sau grecesc.

 

-Iaurtul, fie el și iaurt de băut, este un aliment foarte hrănitor deoarece este una dintre cele mai bune surse de calciu, un nutrient cheie pentru menținerea sănătății bune a oaselor și a dinților. De asemenea, are un conținut ridicat de vitamina B12, o vitamină cheie în prevenirea bolilor de inimă. În plus, oferă un aport mare de fosfor și potasiu, care sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like