Ce descoperire senzațională s-a făcut în ochiul uman?

Oamenii de știință de la Centrul John Moran al Universității Utah au făcut o descoperire ieșită din comun în ochiul uman. Chiar dacă de sute de ani cercetătorii au studiat cu atenție acest organ al omului, iată că de-abia acum s-a găsit un nou tip de celulă nervoasă în retină.

Denumită Campana, noua celulă identificată acum ar putea juca un rol în procesarea semnalului vizual, apreciază experții. În sistemul nervos central, un circuit de neuroni comunică între ei pentru a transmite informații senzoriale și motorii, iar așa-numiții interneuroni servesc ca niște intermediari în lanțul de comunicare, potrivit Science Daily.

Lucrarea cercetătorilor de la Universitatea Utah din Statele Unite a fost publicată în revista Proceedings of the National Academy of Science din SUA, ea find coordonată de Ning Tian, doctor în medicină la Universitatea New York din Buffalo.

În contextul experțiilor care au identificat celula nervoasă sau un neuron în retină, afirmă că este un tip necunoscut anterior. Descoperirea marchează un moment remarcabil în domeniul medical, deoarece oamenii de știință lucrează de mult timp să înțeleagă mai bine…

Citeste continuarea Aici

You might also like