Ce efecte au în organismul nostru murăturile?

Cui nu-i plac murăturile? Fie că le servim pe post de garnitură lângă carne, fie că le punem în salatele de cartofi, fie că le consumăm după o petrecere cu mult alcool, ne place gustul lor dulce-acrișor! Nu doar aroma le recomandă, ci și beneficiile aduse organismului uman.

„Nicio masă fără murături!” este motto-ul tuturor gurmanzilor, în special în sezonul rece. Însă, recent, acest motto a fost împrumutat chiar și de cadrele medicale. Este recomandat să consumăm aceste preparate tradiționale, în special în perioada postul Crăciunului.

În recomandărila sale, dr. Gheorghe Mecinicopschi afirmă despre acrituri că reprezintă cel mai valoros aliment pentru persoanele care intenționează să intre în post. Conform spuselor sale, acestea protejează mucoasa gastrică.

„Murăturile fermentate au foarte multă vitamina C”

Probabil nicio gospodină nu este conștientă că în cămara sa se află niște borcane magice, făcute chiar cu proriile mâini. De exemplu, murăturile au un aport ridicat de vitamina C, element atât de important în anotimpul rece când corpul nostru are nevoie de imunizare în fața gripelor de sezon.

Din punct de…

Citeste continuarea Aici

You might also like