Cel puțin 90 de morți, 150 de răniți în atacul sinucigaş din Kabul, Gruparea Stat Islamic a revendicat atentatul

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare. Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, însă proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul.

Bilanțul victimelor în urma exploziilor de joi din Kabul s-a mărit la cel puțin 90 de morți, inclusiv 13 membri ai serviciilor militare americane, și 150 de răniți, a declarat, pentru CNN, un oficial de la Ministerul Sănătății din Afganistan.

Printre decedați se află atât cetățeni afgani cât și 28 de talibani, potrivit Reuters.

Într-un comunicat al Comandamentului Central al SUA. În total, 13 membri ai serviciilor militare americane au fost uciși joi, iar numărul total al răniților americani este de 18, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al CENTCOM, citat de CNN.

  Președintele Joe Biden a ieșit într-o conferință de presă la Casa Albă și a reacționat joi, după atentatul de la Kabul, cu un mesaj ferm adresat teroriștilor: „Nu…

Citeste continuarea Aici

You might also like