Cele mai simple experimente științifice pe care le poți face alături de copilul tău

Copiii sunt foarte curioși, încă de la cea mai fragedă vârstă. De când încep să vorbească, majoritatea conversațiilor încep cu clasica întrebare: ”De ce?”. Chiar dacă uneori sunt enervanți, trebuie să ai în vedere că aceste întrebări despre tot și despre toate sunt foarte importante pentru ei. Vorbim despre începutul procesului de învățare, care trebuie încurajat și stimulat, astfel încât interesul lor să continue și atunci când vor ajunge la vârsta școlară. 

 

O metodă foarte utilă pentru a le oferi răspunsuri la întrebările care îi frământă este să faceți cât mai des experimente copii, care sunt amuzante și ușor de realizat, cu obiecte și substanțe pe care le aveți deja în casă. 

 

     1. Fântână arteziană cu Mentos și apă carbogazoasă

Vei avea nevoie de o sticlă cu apă carbogazoasă și un pachet de Mentos. Pune două bomboane în sticla cu apă și admirați împreună rezultatul incredibil care se produce instant. Un jet de apă va ieși cu putere din sticlă și va atinge chiar înălțimea de 1-2 metri. Este un experiment care trebuie făcut în aer liber, deoarece va uda totul în jurul lui….

Citeste continuarea Aici

You might also like