Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare: Pentru Romania nu există în prezent motive de îngrijorare

În prezent, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a transmis că pentru Romania, nu există motive de îngrijorare. Precizările vin în contextul în care Agenţia nucleară ucraineană a anunțat că înregistrează niveluri crescute de radiaţie la situl fostei centrale atomice de la Cernobîl, capturate de către soldații ruși joi seară.

În contextul activităţilor nucleare, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) spune că este în permanentă legătură cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și precizează următoarele:

În precizările sale, „Autoritatea de Reglementare și Control din Ucraina (State Nuclear Regulatory Inspectorate of Ukraine – SNRIU) a confirmat faptul că depozitul nu a fost avariat și măsurătorile efectuate cu dispozitivele portabile au indicat că nivelurile radiațiilor din jurul depozitului sunt la nivelul fondului natural, neexistând nicio amenințare pentru public.

În acest depozit sunt păstrate deșeuri rezultate din utilizarea surselor de radiații în medicină, cercetare și industrie, deșeuri cu radioactivitate scazută.

Iar CNCAN…

Citeste continuarea Aici

You might also like