Consumul etnobotanicelor reprezintă un pericol mare și ascuns pentru tinerii din România

Specialiștii avertizează că drogurile etnobotanice reprezintă un pericol mare și ascuns pentru tinerii din România, în condițiile în care statul nu găsește cele mai bune metode de a lupta cu acest flagel.

Astfel, acest consumul de droguri a crescut în România, iar după evenimentele din vară când doi tineri au murit de supradoză la festivalul de muzică Saga, politicienii au hotărât să facă lucrurile pe dos față de alte țări europene. Modalitatea prin care doi deputați PNL vor să rezolve o problemă gravă în societatea românească este prin înăsprirea pedepselor.

Una dintre criticile experților în domeniu este că aceste măsuri vor îndrepta consumatorii către noile substanțe psihoactive (NSP), dar nu vor scădea consumul.

Ultimul studiu al populației generale, General Population Survey (GPS), din 2019, arată că din ce în ce mai multă lume alege etnobotanicele în locul altor droguri. România este țara în care, în urmă cu trei ani, noile substanțe psihoactive au depășit consumul de canabis, aflându-se pe primul loc cu o prevalență a consumului de 6,3% în cazul populației generale.

Exemplu: Alex* a început să consume…

Citeste continuarea Aici

You might also like