Crama Zoreşti – Dealu Mare – Podgorii mângâiate de soare
Podgoria Dealu Mare să lasă mângâiată de căldura binefăcătoare a soarelui blând, bucurându-se în acelaşi timp de beneficiile oferite de solul bogat în calcar şi argilă, un context unic pe teritoriul ţării noastre. Astfel, Crama Zoreşti prelucrează struguri proveniţi de pe o suprafaţă de 15000 hectare de pământ plantat cu de viţă de vie, transformându-i anual în tone de sortimente de vinuri.
Primele atestări ale practicării viticulturii în această zonă situată în dealurile Subcarpaţilor de curbură, la limita între Câmpia Română şi judeţele Prahova şi Buzău, datează încă din secolele XIV-XV. Cultivarea viţei-de-vie şi obţinerea rubiniei licori a reprezentat, astfel, preocuparea de bază a satelor de podgoreni din această zonă.
Dulceaţa strugurilor, în licoarea rubinie
Cunoscători sau nu, pasionaţi sau nu de vinuri, cu toţii ştim că sortimentele de vin nu se deosebesc doar prin aspect, ci şi prin gust şi componente. Astfel, unul dintre criteriile de departajare a sortimentelor de vinuri este pe baza concentraţiei de zaharuri reziduale rămase în vin după ce s-a finalizat procesul de fermentare, respectiv…
Citeste continuarea Aici