Difteria este noua boală care riscă să amenințe omenirea

În plan mondial, o nouă boală riscă să amenințe omenirea. Este vorba despre difterie, care a reapărut, după 40 de ani, în Elveția. Acest virus este contagios și se transmite pe calea aerului.

Astfel, „Difteria, o infecție contagioasă a tractului respirator superior cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae, a fost confirmată la două persoane și există o constatare pozitivă a toxinei”, a confirmat Samuel Wyss, purtătorul de cuvânt al Secretariatului de Stat pentru Migrație (SEM).

Concret, două persoane au fost testate pozitiv pentru difterie la un centru de azil din Elveția, primele cazuri în această țară din anul 1983 încoace. Există, însă, cel puțin 4 cazuri probabile, potrivit lui Wyss, constatarea toxinelor fiind încă în curs.

În contextul medical, simptomele respiratorii nu sunt prezente la cei afectați. Toţi cei 92 de minori solicitanți de azil au fost plasați în carantină la un etaj, iar alți 83 de solicitanți de azil sunt plasați în carantină la un alt etaj, informează switzerlandtimes.ch.

Difteria, o boală infecto-contagioasă cu transmitere aeriană sau prin contact direct

Din punct de vedere sanitar,…

Citeste continuarea Aici

You might also like