Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), document ce va fi obligatoriu în cadrul Uniunii Europene și va fi introdus și de România

Ministrul Sănătății a precizat că acest document, care a fost introdus deja în alte state europene, va fi operațional în România din 20 decembrie și devine obligatoriu la nivelul Uniunii Europeane.

Alexandru Rafila, a făcut câteva precizări despre formularul de localizare a pasagerilor (PLF), document ce va fi obligatoriu în cadrul Uniunii Europene și va fi introdus și de România din 20 decembrie.

Astfel, „Ieri am fost la reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană și dincolo de îngrijorarea legată de noua tulpină Omicron, care recomandă statelor membre intensificarea campaniilor de vaccinare, pe de-o parte și introducerea preventiv, de către toate statele membre a acelui formular de localizare a pasagerilor. Acesta va deveni obligatoriu în cadrul Uniunii Europene și este bine că România va operaționaliza acest lucru până pe data de 20 decembrie”, a declarat Alaexadru Rafila.

PLF, obligatoriu în alte state UE

Formularul de localizare a pasagerului (PLF) este similar celui pe care turiștii români l-au completat încă din vară dacă au mers în Grecia. Acesta va fi introdus în România din data de 20 decembrie, după cum…

Citeste continuarea Aici

You might also like