În România, spitalele se pregătesc de valul 5 la pandemiei

Valul 5 al pandemiei este tot mai aproape, iar în spitale sunt remediate problemele, acum cât încă sunt pacienţi puţini. Estimările pentru noul val sunt sumbre, singura rază de speranţă vine din faptul că noua tulpină nu ar produce forme severe ale bolii, dar nu este un lucru cert. Aparatura din spitale a fost uzată la maximum, iar o parte a cedat şi trebuie reparată. Acum paturile sunt goale, dar dramele au rămas.

Astfel, Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Aceasta este secția ATI a Institutul „Marius Nasta”, care a fost plină timp de aproape un an. Acum, cei 5 pacienți care mai sunt aici au fost tramsferați în unitatea mobila pentru ca personalul să poată face curățenie.

În opinia sa, Anita Timofte, asistent-şef ATI a afirmat, Am chemat o revizie pentru toate rampele de oxigen, nu pot să vă spun de ce ne scade presiunea pe o anumită rampă și am întâmpinat greutăți. Am fost nevoiți sa folosim tuburi de oxigen în acea perioadă, și acum încercăm să vedem ce s-a întâmplat, pentru că nu a fost de la început această problemă, dar pe parcursul unui an de zile am întâmpinat aceste greutăți.

Pentru prima dată anul acesta secţia…

Citeste continuarea Aici

You might also like