Laura Codruţa Kovesi cere formarea, în interiorul UE, a unei forțe de elită compusă din anchetatori financiari cu înaltă calificare

Laura Codruța Kovesi a venit cu o propunere pentru guvernele din UE. Șefa Partchetului European este gata de luptă și cere, în acest sens, formarea, în interiorul UE, a unei forțe de elită compusă din anchetatori financiari cu înaltă calificare.

Şefa Parchetului European, a adresat liderilor statelor UE o propunere cheie privind formarea unor unităţi specializate în susţinerea cercetărilor procurorilor europeni care să cuprindă anchetatori pentru probleme financiare, impozite şi vamale. Ea a lansat această solicitare într-un articol publicat în influentul ziar german Die Welt.

În opinia sa, „Crima organizată. Aşa ajunge să treacă în ofensivă UE în lupta împotriva bandelor de infractori (II.)

În momentul în care EPPO primeşte o relatare credibilă privind infracţionalitatea, va exista o îmbunătăţire vizibilă. Să vorbim de un exemplu actual, operaţia „Platinum Rush”. În iulie 2019 autorităţile germane au demarat cercetările privind o fraudă TVA planificată.

În cazul unor astfel de înşelăciuni, în Germania se prevede ca primele condamnări să aibă loc, în medie, în termen de trei ani de la demararea cercetărilor….

Citeste continuarea Aici

You might also like