OMS a anunțat perioada în care pandemia poate fi ţinută sub control

Pandemia de coronavirus a debutat în urmă cu mai bine de un an și jumătate și a făcut ravagii pe între globul. Odată cu începerea campaniilor de vaccinare, OMS a ajuns să estimeze că pandemia va putea fi ținută sub control de abia în primăvara anului 2022.

În opinia sa, directorul de Sănătate Publică și Mediu al organizației, María Neira, consideră că sfârșitul coronavirusului se apropie  datorită ratei de vaccinare, scrie Cadena Ser.

Astfel, directorul Departamentului de Sănătate Publică și Mediu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), d-na María Neira, consideră că, dacă vaccinarea progresează ca şi până acum,  pandemia COVID- 19 ar putea fi pusă sub control în martie 2022.

În declarații adresate postului de radio RAC1, endocrinologul asturian a recunoscut că sfârșitul pandemiei „este din ce în ce mai vizibil”, dar a reamintit că este necesar să se profite pentru a schimba modelul actual de viață şi pentru a nu face aceleași greșeli.

Astfel, „Doi ani este o perioadă pe care ne-am stabilit-o singuri și va fi cu siguranță o perioadă rezonabilă. Dacă vom fi vaccinați cu viteza cu care s-a făcut…

Citeste continuarea Aici

You might also like