Pentru că a scăpat focarele de COVID-19 de sub control, Kim Jong Un își acuză propriul guvern de neglijență și indolență

Președintele nord-coreean Kim Jong Un a criticat neglijenţa şi indolenţa funcţionarilor, care au agravat epidemia de coronavirus în Coreea de Nord. Nmărul de cazuri de „febră”, cum este numit COVID-19 de Phenian, a depășit 1,7 milioane.

În data de 17-05-2022, prezidând o reuniune a partidului, Kim Jong Un a declarat că există „o lipsă de maturitate în capacitatea statului de a face faţă crizei” şi a criticat „atitudinea non-pozitivă, lipsa de energie şi inactivitatea înalţilor responsabili ai statului”, potrivit agenţiei oficială KCNA, citată de Agerpres.

Concret, Coreea de Nord a înregistrat 232.880 de noi cazuri de „febră” marţi seara, ceea ce majorează bilanţul total la 1,72 de milioane de cazuri şi 62 de decese, potrivit agenției.

În timpul reuniunii de marţi, Kim Jong Un a promis să „trezească întregul partid precum un vulcan activ”, pentru a stăvili răspândirea virusului.

În contextul activităţii, după ce ţara sa a anunţat primul caz de COVID-19, joia trecută, Kim Jong Un a preluat personal conducerea în lupta împotriva epidemiei, care, potrivit lui, provoacă…

Citeste continuarea Aici

You might also like