Pentru unele persoane, cofeina crește tensiunea și provoacă palpitații
Modul în care preparăm cafeaua dar si numărul ceştilor, ne poate afecta nivelul colesterolului, potrivit unui studiu publicat în Open Heart. Beneficiile cafelei pentru sănătate provin din substanțele neuroactive din compoziția sa, care influențează activitatea neuronală.
Astfel, cea mai recentă cercetare a constatat că un consum zilnic de trei până la cinci cești de espresso este asociat cu un nivel mai ridicat al colesterolului, în special la bărbați.
Consumul de cafea poate crește în general nivelul colesterolului deoarece aceasta conține substanțele chimice cafestol și kahweol, care au fost asociate cu un nivel mai mare al colesterolului „rău” , LDL.2, potrivit Verywellhealth.
Cafeaua la presă franceză are un conținut mai mare din compușii care duc la un colesterol mai mare
Concret, cafeaua făcută la presă franceză are un conținut mai mare din acești compuși care duc la un colesterol mai mare decât o face o cafea filtrată. Cafeaua espresso conține o cantitate intermediară din acești compuși, dar datele despre consumul de espresso și nivelurile de colesterol sunt limitate.
În contextul medical, colesterolul care se leagă…
Citeste continuarea Aici