Pfizer a prezentat date conform cărora vaccinarea copiilor de la 5-11ani este sigură

Mai multe state din SUA se pregătesc să primească chiar de săptămâna viitoare sute de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, înainte de autorizarea completă de către organismele de reglementare.

De altfel, compania Pfizer a prezentat date conform cărora vaccinarea copiilor din această categorie este sigură și a generat un răspuns imun puternic, relatează USA Today.

În contextul imuno-medical, vaccinurile pentru această grupă de copii, care se vor administra doar într-o treime din doza vaccinurilor pentru adulți, au fost aprobate de FDA,  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor va avea ultimul cuvânt în privința recomandării vaccinurilor.

Concret, autoritățile din Washington au anunțat deja că statul a cerut să le fie livrate 230.000 de doze, iar alte 86.000 de doze ar urma să ajungă în farmacii printr-un program federal.

Și statul Indiana urmează să primească peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar Texasul a comandat deja 1,3 milioane de doze.

Cifra infectării copiilor rămâne extrem de mare, cu peste 1,1 milioane de…

Citeste continuarea Aici

You might also like