Premiul Axel Springer 2022, va fi oferit preşedintelui Ucrainei, Volodomir Zelenski, ca recunoaştere a „luptei sale pentru libertate”

Cea mai bună veste pentru Volodimir Zelenski în plin război. Pentru interesul și pentru atitudinea sa în lupta contra Rusiei, președintele Ucrainei a fost premiat.

Este vorba despre Premiul Axel Springer 2022, pe care liderul ucrainean îl va primi ca recunoaştere a „luptei sale pentru libertate”, a anunţat miercuri gigantul media german, relatează dpa. De menționat este faptul că această distincție a mai fost primită de Mark Zuckerberg, dar şi Elon Musk.

Astfel,  prin „dedicaţia sa neobosită şi altruistă”, Zelenski „nu numai că a devenit personalitatea de frunte a rezistenţei aprige a concetăţenilor săi, ci şi un far al luptei pentru libertate în Europa”, se arată într-un comunicat al companiei.

În opinia sa, CEO-ul Axel Springer, Mathias Dopfner, susține că deși alți lideri ar fi preferat să fugă și să guverneze de la distanță, președintele Ucrainei, deși are doi copii, preferă să lupte și să fie alături de poporul său.

„În timp ce alţii ar fi fugit, guvernând soarta patriei lor din exil, Zelenski, tatăl a doi copii, rămâne acolo unde poporul său suferă şi luptă”, a spus CEO-ul Axel Springer,…

Citeste continuarea Aici

You might also like