Spray-ul care te protejează de Covid-19

În prezent, stoparea răspândirii coronavirusului rămâne o provocare pentru autoritățile din toate colțurile lumii, însă eforturile oamenilor de știință de a găsi un tratament încep să se vadă. Pe lângă numeroasele vaccinuri anunțate, cercetătorii au realizat și un spray nazal ce poate oferi protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

În acest sens, cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au realizat un spray nazal folosind materiale deja utilizate la oameni, motiv pentru care procedurile complexe necesare pentru a aduce un nou produs pe piață sunt mult simplificate.

Acest produs a fost realizat folosind compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA, iar experții au stabilit că acest produs are capacitatea de a inhiba infecția. Mai exact culturile de virusuri celulare au inhibat infecția până la 48 de ore după ce au fost tratate cu soluția și când au fost diluate de mai multe ori.

În contextul medical, Cum funcționează produsul? Ei bine, se pare că acest spray nazal este realizat din doi polimeri polizaharidici – și anume un agent antiviral numit carrageenan și o soluție numită…

Citeste continuarea Aici

You might also like