Tudor Ciuhodaru: mulți pacienți ajung în serviciul de urgență cu sindroame migrenoide, cu cefalee, cu sindroame vertiginoase, cu tulburări de somn sau tulburare de comportament alimentar tocmai în această perioadă

Seara trecută a avut loc un fenomen astrologic extrem de important. Potrivit Observatorului Astronomic, în noaptea de miercuri, luna se află la 357.267 de kilometri de Pământ. Fenomenul este supranumit Superluna.

Cu această ocazie, luna pare mult mai mare și mai strălucitoare și are o culoare mult mai roșiatică. Referitor la termenul de super-lună, acesta a fost dat încă din 1979 de astrologul Richard Nolle și se referă la momentul direct în care luna este cel mai aproape de pământ.

Într-un interviu acordat la Antena 3, Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a vorbit despre efectele pe care superluna le are asupra organismului, dar și despre simptomele pe care multe persoane le au.

Acesta susține că foarte mulți pacienți ajung la urgențe din cauza migrenelor, dar și cu tulburări de somn, sau alimentare în această perioadă. Totodată, sunt și persoane care se confruntă cu probleme de ordin psihologic, susține medicul.

Efectele pe care Superluna le are asupra organismului

În precizările sale, „O realitate clară este că tot mai mulți pacienți ajung în serviciul de urgență cu sindroame migrenoide, cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like