Unde viaţa e mai uşoară, în România sau în Bulgaria?

În prezent, România şi Bulgaria sunt două dintre ţările cu cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, chiar dacă există şi o serie de excepţii. În ce priveşte o comparaţie între cele două ţări, doi tineri economişti din Cluj au ajuns la câteva concluzii interesante.

O reclamă hazlie difuzată ani la rând de posturile TV din România arăta un bărbat înnebunit, la propriu, de goana după produse la preţuri mai accesibile. „Scump, doamnă, scump! Dincolo era mai ieftin”, spunea eroul spotului publicitar, nu înainte de a fi luat şi dus într-o cămaşă de forţă. Românii sunt azi la fel de înnebuniţi de scumpirile cotidiene, cauzate de inflaţia galopantă şi de speculaţiile unor companii. Situaţia nu e deloc una singulară, iar preţurile au cunoscut creşteri fără precedent din vestul Europei şi până la cel mai estic punct al continentului, din nord şi până în sud, dar şi pe alte continente.

Însă, vecinii bulgari au preţuri mai mici la majoritatea produselor din coşul zilnic, însă diferenţa nu este una mare. Aceasta este concluzia la care au ajuns Mircea şi Diana Pop, doi tineri din Cluj licenţiaţi în Studii…

Citeste continuarea Aici

You might also like