Uriașă insulă de gunoaie pe lacul de acumulare de la Voila

Zilnic, tone de gunoaie sunt adunate pe lacul de acumulare de la Hidrocentrala Electrică Voila. Autoritățile locale sunt depășite de problemă, așa că primarul a cerut în repetate rânduri ajutor de la centru. Ministrul Mediului a spus că va merge personal în inspecție.

Actual, un utilaj este folosit de dimineața până seara pe lacul de acumulare de la Hidrocentrala Electrică Voila. Zeci de metri pătrați din luciul apei sunt acoperiți de gunoaie. PET-uri, plastice sau chiar bușteni mari plutesc aici de câteva zile.

Localnicii spun însă că astfel de peisaje apar periodic pe lacul de acumulare de la Voila. În râul Olt se varsă multe pâraie de munte și de fiecare dată când debitele de apă cresc aduc la vale toate gunoaiele pe care oamenii le lasă pe maluri.

„E așa de 15 – 20 de ani”, spune un șofer.

Autoritățile locale ridică din umeri.

În intervenţia sa, Gheorghe Osalciuc, primar în Voila: „Se lucrează la eliberarea luciului de apă de trunchiurile copacilor sălcii, arini ce au fost aduse și pe urmă se intervine cu un vapor special care are un sistem de colectare în față să adune și PET-urile și alte mizerii ce sunt acolo….

Citeste continuarea Aici

You might also like