Care este diferența dintre Windows 10 și Windows 11?

Există mai multe diferențe notabile între Windows 10 și Windows 11. Iată câteva dintre cele mai semnificative:

  1. Design: Windows 11 vine cu un nou design, numit „Sun Valley”, care este mai curat și mai modern decât designul anterior din Windows 10. Acesta include o bara de activități centralizată și un meniu de start redesenat.
  2. Cerințe hardware: Windows 11 are cerințe hardware mai stricte decât Windows 10. În timp ce Windows 10 poate rula pe computere mai vechi, Windows 11 necesită un procesor de la generația a opta sau mai nouă, suport pentru TPM 2.0, 4GB de RAM și 64GB de stocare.
  3. Integrare cu Teams: Windows 11 vine cu o integrare mai strânsă cu platforma de colaborare Microsoft Teams, oferind utilizatorilor acces rapid la apeluri video, chat și alte caracteristici de comunicare.
  4. Performanță și productivitate: Windows 11 promite îmbunătățiri semnificative de performanță și productivitate, inclusiv o încărcare mai rapidă a aplicațiilor și o experiență mai lină în general.
  5. Suport pentru aplicații Android: Windows 11 include suport pentru aplicații Android prin intermediul Amazon Appstore, permițând utilizatorilor să ruleze unele aplicații populare de pe dispozitivele lor Android direct pe Windows.

Acestea sunt doar câteva dintre diferențele majore între cele două sisteme de operare. Windows 11 aduce mai multe îmbunătățiri și actualizări, dar unele dintre acestea pot fi considerate subiective în funcție de preferințele utilizatorului.

Alte diferențe și caracteristici adăugate în Windows 11 includ:

  1. Desktop virtual: Windows 11 include o funcție de desktop virtual, care permite utilizatorilor să creeze mai multe desktop-uri separate pentru a organiza mai bine munca și activitățile lor.
  2. Centrul de control: Windows 11 include un nou centru de control, care combină mai multe setări și funcții într-un singur loc, permițând utilizatorilor să acceseze mai ușor setările de sistem și să personalizeze experiența lor.
  3. Mai multe opțiuni de multitasking: Windows 11 aduce mai multe opțiuni de multitasking, inclusiv posibilitatea de a tăia și lipi ferestrele din colțurile ecranului și de a crea grupuri de ferestre.
  4. Sunet spatios: Windows 11 vine cu o nouă tehnologie de sunet spatial, numită „Windows Sonic”, care îmbunătățește experiența de ascultare cu sunet surround virtual.
  5. Cortana mai puțin vizibilă: În Windows 11, Cortana (asistentul virtual al Microsoft) este mai puțin vizibilă, iar utilizatorii pot decide dacă doresc să utilizeze sau nu asistentul.

Acestea sunt doar câteva dintre diferențele notabile între Windows 10 și Windows 11. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Windows 11 este încă relativ nou și că Microsoft poate adăuga și alte caracteristici și îmbunătățiri în viitorul apropiat.

You might also like