Centrala pe peleți sau centrala pe lemne? Care este mai avantajoasă?

Centralele termice pe gaz sunt cele mai populare soluții de încălzire a locuinței, însă cei care nu au posibilitatea de a se racorda la rețeaua de gaze naturale, pot alege o centrală pe lemne sau una pe peleți.

Cu toate că lemnul este folosit de români dintotdeauna, peleții au căpătat o popularitate tot mai mare în ultimii ani, foarte mulți oameni alegând o centrală pe peleți în detrimentul celei pe lemne sau chiar a altor soluții de încălzire. Acest lucru este destul de important, ținând cont că peleții reprezintă o sursă de energie „curată” și regenerabilă.

De ce să alegi o centrală pe peleți?

Centrala pe peleți reprezintă alternativa cea mai bună de încălzire a locuinței, mai ales în cazul celor care nu au acces la o rețea de gaze naturale. Avantajele pe care această le oferă sunt foarte multe și destul de importante, chiar și în comparație cu centralele termice pe gaz.

Astfel că aceasta se diferențiază de majoritate celorlalte surse de încălzire prin faptul ca este ecologică, prietenoasă cu mediu. Asta datorită emisiilor de fum foarte reduse, iar cenușa – care nu este foarte multă – poate fi utilizată ca…

Citeste continuarea Aici

You might also like