În ţările care se confruntă cu valul 5, s-au luat noi măsuri pentru întoarcerea elevilor în bănci

Astăzi 10 ianuarie 2022, este prima zi de şcoală, din noul an, nu doar pentru elevii din România, ci şi pentru cei din alte state din Europa. În contextul sanitar actual, cele mai multe țări de pe continent se luptă deja cu valul 5 al pandemiei, aşa că au luat măsuri suplimentare pentru întoarcerea în bănci a elevilor.

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar se întorc la cursuri după vacanţa de iarnă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

În contextul medical, testele de salivă nu mai pot fi distribuite în școli însă, din cauza contestării licitaţiei, cei de gimnaziu şi liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal au început cursurile cu o săptămână mai devreme, în data de 3 ianuarie.

 Cu ce reguli se deschid școlile în alte țări din Europa

– În Italia, întoarcerea elevilor la școală a fost extrem de contestată. Guvernul a decis ca școlile să se redeschidă în 7 sau 10 ianuarie, asta deși autoritățile de la nivel local și părinții au cerut amânarea cu 15 zile a datei. Sunt reguli diferite pentru fiecare grupă de vârstă. Personalul din grădinițe trebuie să poarte…

Citeste continuarea Aici

You might also like