În ziua de 6 ianuarie, de Bobotează, comunitatea creștină trebuie să țină cont de anumite tradiții și obiceiuri străvechi pentru a atrage bunăstarea și norocul în casa lor

Boboteaza este o zi sfântă ce intră în alcătuirea celor 12 sărbători creştin ortodoxe importante, fiind menită să reamintească evenimentele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus Hristos să păşească în viaţa publică.

Boboteaza, sărbătorită pe 6 ianuarie, este cunoscută și sub denumirele de: „Arătarea Domnului”, „Dumnezeiasca Arătare” sau „Epifania”. Această zi importantă înseamnă, de fapt, înnoirea creștinului.

Fiind o zi cu o puternică însemnătate pentru comunitatea creștin ortodoxă, există o mulțime de tradiții populare și obiceiuri străvechi de care trebuie să ținem cont pe 6 ianuarie.

Superstiții de Bobotează. Ce trebuie să faci azi ca să atragi norocul în casa ta

Ce trebuie să mâncăm azi

Întrucât la începutul lui ianuarie temperaturile scad considerabil, gospodinele trebuie să pregătească un produs tradițional românesc care să amintească de înghețurile apelor, precum Piftia. Acest preparat gustos tebuie pregătit și așezat pe foc în ziua în care vine preotul cu Sfânta Aghiazmă Mare să sfințească întreaga casă.

Desertul pentru această zi sfântă este lipia făcută cu aluat de…

Citeste continuarea Aici

You might also like