Pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj/ Heliport pe acoperiș și spații pentru învățământ și cercetare, România va împrumuta 305 milioane euro de la BEI

Ministerul Finanțelor a pregătit proiectul pentru aprobarea Contractului de finanțare în valoare de 305 milioane de euro, semnat între România și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru construcția Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. 

în contextul financiar, Ministerul Finanţelor a afirmat că împrumutul reprezintă aproximativ 67% din costul net al Spitalul Regional de Urgență Cluj, diferența de aproximativ 150,4 mil. euro (33%) fiind asigurată de partea română, din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat.

Astfel, “Data finală de disponibilizare a împrumutului, care este acordat în condiții foarte avantajoase, este de până la 72 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Acesta poate fi tras în maxim 30 tranșe, valoarea minimă a unei tranșe fiind de 10 mil. de euro”, spune Ministerul.

Implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, în calitate de Promotor și agenție de implementare.

Câte paturi va avea noul spital și când se va finaliza

Investiția de aproximativ 454,4 millioane euro constă în construcția unui nou spital regional la Cluj, care va avea 849 de paturi.
Sursa citată…

Citeste continuarea Aici

You might also like