Preşeditele israelien, prima vizită în Emiratele Arabe Unite.

Preşeditele israelien, Isaac Herzog, a început duminică 30 ianuarie, o vizită de două zile în Emirate, o premieră, care marchează o nouă etapă în apropierea dintre statul israelian şi această ţară arabă din Golf de la normalizarea relaţiilor lor în 2020.

Astfel, invitat de prinţul moştenitor de la Abu Dhabi, liderul de facto al ţării, Mohammed ben Zayed, dl Herzog şi soţia lui Michal au ajuns în capitala Emiratelor pe la orea 12:00 (08:00 GMT). Acesta a fost primit de ministrul afcerilor externe, Abdallah ben Zayed Al-Nahyane, cu care a avut imediat o „şedinţă de lucru”, conform unui comunicat al biroului dlui Herzog, indică Courrier International, citat de Rador.

În plus, Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul au fost primele state arabe din Golf care şi-au normalizat public relaţiile cu Israelul în septembrie 2020, sub impulsul lui Donald Trump, pe atunci preşedinte al Statelor Unite.

Totodată, această vizită este a doua a unui înalt oficial israelian după întâlnirea dintre Mohammed ben Zayed şi prim-ministrul Naftali Bennett în decembrie pentru „a aprofunda cooperarea în toate domeniile”.
Cei doi au discutat mai ales despre…

Citeste continuarea Aici

You might also like