Profesori au intrat în grevă

Pentru politicienii din partidele vechi, educația este scoasă de la naftalină și pusă în atenția publicului numai în campanii sau strict din motive electorale. Aplaudată cu aplomb, sub sloganuri bombastice, educația românească a debutat în noul semestru printr-o grevă de avertisment de două ore, miercuri, 19 ianuarie, între orele 11:00 și 13:00.

Astfel, după doi ani în care pandemia a făcut ravagii în sănătatea fizică și mintală a copiilor și adulților români, în aceste momente, când profesorii sunt mai importanți decât oricând, ajung să fie umiliți cu firimiturile de alocare bugetară.

Aceştia, sunt păcăliți cu resturile ce rămân de la masa bogaților politicieni care transformă, de zeci de ani, kilometri de autostradă în iahturi personale, spitale în vile de lux cumpărate în țări exotice și mâncarea celor defavorizați în tablouri și bijuterii.

Aşadar, USR a contestat vehement Legea Bugetului de Stat pentru anul acesta, o lege care a avut un procent de numai 2.28% din PIB alocat Educației din România. În plenul reunit al Parlamentului, a depus amendamente pentru a putea fi acordate, începând cu 1 ianuarie anul…

Citeste continuarea Aici

You might also like