România a trimis armata în teatrele de operaţiuni din Bosnia

Ministerul Apărării Naționale a hotărât suplimentarea trupelor românești care participă în teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina. Astfel, militarii vor executa pentru o perioadă de șase luni misiuni în sprijinul autorităților locale pentru menținerea securității și stabilității.

Totodată, România a suplimentat contribuţia la misiunea EUFOR Althea prin participarea, începând de luni, cu un detaşament format din 30 de militari ai Batalionului 22 Infanterie „Romanaţi” din Caracal, aflat în subordinea Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est din Craiova, a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN) într-un comunicat.

Conform sursei citate, infanteriştii olteni se vor alătura celor 39 de militari ce desfăşurau, în special, activităţi de stat major în cadrul comandamentului misiunii EUFOR Althea dislocat în Camp Butmir, Sarajevo.

Trupele au în dotare vehicule blindate Piranha III C

MApN spune că plutonul de manevră este dotat cu mijloace tehnice blindate – PIRANHA III C, se află sub comanda operaţională a Comandamentului Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării şi va fi integrat în Batalionul Multinaţional…

Citeste continuarea Aici

You might also like