Românii se împrumută sau amână cheltuielile pentru a trăi de la o lună la alta. 40% dintre familii nu și-au plătit la timp facturile

40% dintre gospodării au avut anul trecut întârzieri la plata facturilor lunare pentru casă, una din patru familii din România declară că nu se descurcă cu banii. Fie se împrumută, fie amână unele cheltuieli.

 Conform unui raport al Institutului Național de Statistică, un sfert dintre familiile din România a câștigat în 2020 mai puțini bani decât ar fi avut nevoie. Ca să poată face față cheltuielilor, 10% dintre familii au fost nevoite să se împrumute.

 Doamna Elena este într-o astfel de situație. A fost evacuată din locuință în urmă cu 6 ani, iar de atunci stă în chirie. Ca să poată trăi de pe o zi pe alta a adunat datorii, pe care acum trebuie să l-e plăteacă, deși nu are un loc de muncă. Spune că își caută de două luni un loc de muncă, dar fără succes.

Dânsa mai spune că de concediu nici nu se mai pune problema: „N-am mai fost din 1994 la mare”.

De asemenea, nici cei care spun că le ajung banii nu-și permit prea multe. Nici măcar un sfert dintre cetățeni nu au avut posibilitatea să își programeze o săptămână de concediu în 2020.

 Dealtfel şi înlocuirea mobilei uzate a fost un lux pe care mai puțin de…

Citeste continuarea Aici

You might also like