Samsung se aşteaptă la o cerere ridicată de cipuri

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a transmis că vrea să-şi majoreze în acest an  cota pe piaţa telefoanelor mobile inteligente lansând mai multe modele compatibile 5G, şi a indicat că este posibilă o redresare a preţurilor cipurilor de memorie în primul semestru al acestui an.

Astfel, compania se aşteaptă la revenirea cererii pe plan global pentru dispozitivele tehnologice, după ce a raportat cel mai bun profit obţinut în trimestrul patru din ultimii patru ani, cu toate că a avertizat asupra perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, şi a efectelor pandemiei, anunţă Agerpres.

În plus, noua generaţie de smartphone-uri 5 G ar urma să reprezinte mai mult de jumătate din total vânzărilor de telefoane mobile inteligente în acest an, a transmis Kim Sung-koo, vicepreşedintele diviziei de telefonie mobilă.

De asemenea, analiştii se aşteaptă ca Samsung, care are o cotă globală de circa 20% pe piaţa telefoanelor mobile inteligente, să câştige teren în faţa rivalilor din China, precum Xiaomi, OPPO şi Vivo, pe pieţele din afara Chinei.

Samsung a cheltuit la divizia de cipuri 90% din cheltuielile sale anuale de capital pe 2021 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like